Συχνές Ερωτήσεις

button

Γιατί χρησιμοποιούμε διαφορετικά προβιοτικά για κάθε ανάγκη;

Υπάρχουν διαφορετικά είδη προβιοτικών, διαφορετικές "οικογένειες" που εξειδικεύονται σε διαφορετικά προβλήματα. Για παράδειγμα, άλλα προβιοτικά τρώνε λίπος, άλλα σκόνη, άλλα πάλι είναι για τον αέρα, άλλα για τις επιφάνειες, άλλα για το δέρμα και άλλα για τα μαλλιά. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει με τα προβιοτικά που έχει ο άνθρωπος στο σώμα του, εξωτερικά και εσωτερικά. Τα προβιοτικά διαχωρίζονται και ευεργετούν τον άνθρωπο με διαφορετικό τρόπο.
Εντούτοις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά προβιοτικά για άλλες χρήσεις από την προσχεδιασμένη εφαρμογή τους χωρίς πρόβλημα. Για παράδειγμα, αν σας τελείωσε το Αφρόλουτρο Body Wash, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσωρινά το Σαμπουάν Hair Shampoo που θα σας βοηθήσει πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε χημικό προϊόν, αν και δεν θα δώσει το 100% του αποτελέσματος που θα σας δώσει το Body Wash. Επίσης, στα καθαριστικά προϊόντα, αν σας έχει τελειώσει το καθαριστικό δαπέδων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσωρινά το Multi Cleaner, αν και δεν θα δώσει το ίδιο αποτέλεσμα, λάμψη και γυάλισμα με το εξειδικευμένο καθαριστικό δαπέδων Floor Cleaner.
Η εταιρία ProbioPro χρησιμοποιεί στο κάθε προβιοτικό προϊόν άρωμα και χρώμα από διαφορετικά είδη λουλουδιών και βιολογικών φρούτων.

Είναι ασφαλή τα προϊόντα ProbioPro;

Λόγω της βιολογικής τους φύσης, τα προϊόντα ProbioPro είναι απολύτως ασφαλή, ευεργετικά και φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Η προβιοτική σειρά προϊόντων Probio Pro παρέχει εξαιρετική δύναμη καθαρισμού,ενώ παράλληλα είναι τόσο απαλή στο δέρμα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς γάντια, μάσκες ή προστατευτικές ποδιές. Δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις από την κατάποση ή την εισπνοή τους.

Πώς αποθηκεύω τα προϊόντα ProbioPro;

Τα προϊόντα ProbioPro, πρέπει να αποθηκεύονται μεταξύ 5ºC - 25ºC (θερμοκρασία δωματίου), αποφεύγοντας την άμεση ηλιακή ακτινοβολία.

Τι κάνουν τα παθογόνα - βλαβερά - βακτήρια;

Τα παθογόνα βακτήρια προκαλούν μια σειρά από ασθένειες, από ήπιες μέχρι θανάσιμες, όπως η χολέρα, η δυσεντερία, η πανώλη, η πνευμονία, η φυματίωση, και αναρίθμητες άλλες. Επίσης καταστρέφουν την τροφή και το νερό, καθιστώντας το μη ασφαλές. Τα βλαβερά βακτήρια ευημερούν όταν εμείς ή το περιβάλλον μας είναι ανθυγιεινό ή βρώμικο.

Είναι οικονομικά;

Ναι. Τα προβιοτικά προϊόντα είναι υπερ-συμπυκνωμένα και απαιτούν μικρές δόσεις κατά την αραίωση τους με νερό. Για παράδειγμα το Multi Cleaner, καθαριστικό για όλες τις επιφάνειες, δημιουργεί μέχρι και 45 ψεκαστήρες του μισού λίτρου (500ml). Αυτό ισχύει για όλα τα προϊόντα ProbioPro. Δείτε την αραίωση του κάθε προϊόντος στις «οδηγίες χρήσης» του.
Επίσης, με την τακτική χρήση των προϊόντων ProbioPro, παρατηρείται ότι η περίοδος μεταξύ καθαρισμών μεγαλώνει καθώς τα φιλικά βακτήρια συνεχίζουν να εργάζονται για αρκετές ημέρες μετά την εφαρμογή τους, επομένως δεν χρειάζεται συχνή χρήση.

Τι προκαλεί την αντοχή των μικροβίων στα κοινά απολυμαντικά;

Η αντοχή - αντίσταση - των μικροοργανισμών στην απολύμανση συσχετίζεται συχνά με την παρουσία biofilm στις επιφάνειες. Με πολλαπλά στρώματα κυττάρων σε αυτή την κολλώδη, πολύπλοκη δομή τα απολυμαντικά και τα βιοκτόνα είναι δύσκολο να διεισδύσουν σε όλο το βάθος. Έτσι πάντα παραμένει επαρκής αριθμός παθογόνων μικροοργανισμών, οι οποίοι προσαρμόζουν την άμυνά τους γρήγορα και αποκαθιστούν το biofilm, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί στα παραδοσιακά καθαριστικά και απολυμαντικά.

Μπορώ να συνεχίζω να καθαρίζω με παραδοσιακά καθαριστικά ενώ χρησιμοποιώ προβιοτικά προϊόντα;

Όχι, τα καλύτερα αποτελέσματα με τα προβιοτικά προϊόντα αποκτώνται χωρίς τη χρήση χημικών καθαριστικών.

Ποιο είναι το πρόβλημα με τα κοινά απολυμαντικά;

Τα κοινά και γεμάτα χημικά απολυμαντικά, ακόμη και τα βιοκτόνα δεν αφαιρούν 100% την απειλή των βλαβερών βακτηρίων σε μικροσκοπικό επίπεδο -δηλαδή μέσα από τους πόρους της επιφάνειας. Επίσης, έχουν περιορισμένη χρονική δράση, γιατί σταματούν να λειτουργούν από τη στιγμή που θα στεγνώσουν. Ακόμη και τα ισχυρότερα απολυμαντικά που μπορούν να σκοτώσουν τα περισσότερα από τα βακτήρια, αποτελούν τον ιδανικότερο τρόπο δημιουργίας ενός φαύλου κύκλου διατήρησης στη ζωή των βλαβερών βακτηρίων, γιατί τα νεκρά σώματα -οργανικά υπολείμματα- των εξοντωμένων βακτηρίων που απομένουν στην επιφάνεια μετά τη χημική επίθεση, γίνονται τροφή για τα εναπομείναντα ζωντανά βλαβερά βακτήρια διευκολύνοντας έτσι την ταχύτατη ανάπτυξη του επόμενου κύκλου μολυσματικών και ακόμη πιο ανθεκτικών εισβολέων.

Είναι φιλικά προς το περιβάλλον;

Ναι. Είναι παρασκευασμένα από φυσικά συστατικά, περιέχουν μη γενετικά τροποποιημένους μικροοργανισμούς προερχόμενους από τον ανθρώπινο οργανισμό και συνδυάζονται όπου είναι εφικτό, με οργανικές ουσίες (π.χ. οξέα λεμονιού, φυσικό κερί κλπ.). Είναι ασφαλή στη χρήση, την αποθήκευση και απόλυτα βιοδιασπώμενα. Τα προϊόντα είναι εμπλουτισμένα μόνο με αιθέρια έλαια, εντελώς απαλλαγμένα από τοξικές αναθυμιάσεις.

Κερδίζω χρόνο με τη χρήση των προϊόντων ProbioPro;

Ναι. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, η εφαρμογή τους γίνεται απλά, εύκολα και γρήγορα, και με την τακτική χρήση τους, παρατηρείται ότι η περίοδος μεταξύ καθαρισμών μεγαλώνει καθώς τα φιλικά βακτήρια συνεχίζουν να εργάζονται για αρκετές ημέρες μετά την εφαρμογή τους.

Τι σημαίνει PIP;

PIP σημαίνει Probiotics in Progress. Η σειρά προϊόντων ProbioPro ανήκει στην κατηγορία PIP και αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά προϊόντων προβιοτικής υγιεινής που περιέχουν καλά βακτήρια τα οποία εκτοπίζουν τους παθογόνυς μικροοργανισμούς (κακά βακτήρια).

Ποια είναι η λειτουργία του biofilm;

Το biofilm παγιδεύει τη σκόνη, τους ιούς, τους παθογόνους οργανισμούς και άλλους μολυντές και λειτουργεί ως μία λεπτή μήτρα αποτελώντας το κλειδί που χρησιμοποιούν οι μικροοργανισμοί για να νικήσουν τα απολυμαντικά, τα αντιβιοτικά και το ανοσοποιητικό σύστημα. Μέσα στο προστατευτικό φράγμα του biofilm, παθογόνα συσσωματώνονται και πολλαπλασιάζονται, αυξάνοντας σημαντικά την λοιμογόνο ικανότητα του. Το biofilm το συναντάμε σε περιοχές όπου υπάρχει διαρκώς υγρασία και αποικίζει πολλές οικιακές επιφάνειες στο μπάνιο και στην κουζίνα, όπως, τουαλέτες, νεροχύτες, πάγκο κουζίνας και σανίδες κοπής.

Είναι ασφαλή για άτομα με ευαίσθητο δέρμα, αλλεργίες, παιδιά και ζώα;

Ναι. Τα προϊόντα είναι μη τοξικά και μη αλλεργιογόνα, απολύτως ασφαλή και χωρίς παρενέργειες, από 100% φυσικά συστατικά. Είναι ιδανικά για ανθρώπους που έχουν αλλεργίες και ιδιαίτερα γι’ αυτούς που παρουσιάζουν ερεθισμούς και αλλεργίες από τη χρήση χημικών καθαριστικών.

Αποκτούν ανθεκτικότητα τα επιβλαβή μικρόβια στα προβιοτικά;

Όχι. Τα μικρόβια δεν μπορούν να καταστούν ανθεκτικά σε άλλα μικρόβια, μόνο στα χημικά που τα απειλούν. Δεν υπάρχουν χημικά στα προϊόντα Probio Pro, επομένως δεν μπορεί να αναπτυχθεί αντίσταση.

Πως λειτουργούν τα προβιοτικά;

Σε αντίθεση με τα απολυμαντικά, τα αντιμικροβιακά σαπούνια, ή άλλες χημικές ουσίες που σκοτώνουν όλους τους μικροοργανισμούς (καλούς και κακούς), τα προβιοτικά καθαριστικά Probio Pro δημιουργούν μια υγιή μικροβιακή ισορροπία, χωρίς να καταστρέφουν τίποτα. Σύμφωνα με τη φυσική αρχή του αποκλεισμού από τον ανταγωνισμό, εκατομμύρια μικροσκοπικοί "εργάτες" πλημμυρίζουν την επιφάνεια, καταναλώνουν όλους τους ρύπους και τους πόρους (τροφή, νερό) εξαντλώντας τα ανεπιθύμητα μικρόβια. Αυτοί οι ευεργετικοί μικροογρανισμοί,τα προβιοτικά, παρέχουν επίσης ένα ασφαλές στρώμα προστασίας, που διαρκεί αρκετές ημέρες.

Πώς τα προϊόντα Probio Pro αποκλείουν ανταγωνιστικά τα βακτηρίδια;

Τα προϊόντα Probio Pro εγγυώνται τουλάχιστον 50 εκατομμύρια cfu / ml (μονάδες που σχηματίζουν αποικίες ανά ml). Όταν εφαρμόζονται σε μια επιφάνεια, δεκάδες εκατομμύρια μικροσκοπικών προβιοτικών πλημμυρίζουν την περιοχή, καταβροχθίζουν βρωμιά και ρύπους, αποικοδομούν το biofilm και διεκδικούν την κυριαρχία του χώρου.
Η αρχή του αποκλεισμού από τον ανταγωνισμό, ο οποίος ονομάζεται επίσης νόμος Gause, δηλώνει ότι όταν δύο είδη ανταγωνίζονται για τους ίδιους κρίσιμους πόρους, συνήθως τροφή και νερό, τελικά το ένα θα εξαντληθεί και θα εκτοπιστεί από το άλλο.

Τι είναι παθογόνα

Τα παθογόνα είναι ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα της μόλυνσης, και είναι οτιδήποτε προκαλεί ασθένεια σε ανθρώπους και ζώα.

Τι είναι τα προβιοτικά;

Τα προβιοτικά είναι ωφέλιμοι για τον άνθρωπο ζωντανοί μικροοργανισμοί που βρίσκονται κυριολεκτικά παντού, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπινου σώματος (εσωτερικά και εξωτερικά). Είναι απαραίτητα για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας κάθε ζωντανού οργανισμού. Η παρουσία τους μειώνει τον πληθυσμό των βλαβερών μικροβίων δημιουργώντας ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον για τον άνθρωπο. Ο ορισμός του προβιοτικού από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι "Υπέρ της ζωής".

Τι κάνει τα προϊόντα ProbioPro διαφορετικά από άλλα προϊόντα;

Η εταιρία μας, εισάγει στην αγορά καινοτόμα, υψηλής τεχνολογίας αλλά ταυτόχρονα φιλικά προς το περιβάλλον καλλυντικά και προϊόντα καθαρισμού, αξιοποιώντας τους μηχανισμούς της ίδιας της φύσης για να καταστήσει το σώμα, το σπίτι και το χώρο εργασίας καθαρότερα και πιο υγιή. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά καθαριστικά, τα οποία λειτουργούν εναντίον της φύσης, καταστρέφοντας όλα τα βακτήρια, φιλικά και βλαβερά, μεταβάλλοντας τη φυσική ισορροπία του οικοσυστήματος, τα προϊόντα προβιοτικού καθαρισμού χρησιμοποιούν τη νοημοσύνη της φύσης για να επαναφέρουν την ισορροπία και να σταθεροποιήσουν το περιβάλλον. Τα προϊόντα ProbioPro αντιπροσωπεύουν μια νέα γενιά προβιοτικών προϊόντων τόσο στον καθαρισμό του σώματος και των χώρων που ζει ο άνθρωπος, όσο και στην απομάκρυνση των βλαβερών και μολυσματικών παραγόντων από αυτούς.

Είναι εύκολο να απομακρυνθεί το biofilm;

Η απομάκρυνση του biofilm δεν είναι εύκολο έργο. Η χρήση συμβατικών μεθόδων καθαρισμού μπορεί να εξελιχθεί σε μια αέναη προσπάθεια απομάκρυνσης του. Τα απορρυπαντικά και τα ένζυμα αφαιρούν μερικά από τα στρώματα σε αυτά τα γλοιώδη οχυρά και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς όμως το biofilm επανέρχεται μέσα σε λίγες ώρες, καθιστώντας τον καθαρισμό του μια ατελείωτη διαδικασία.
Μια ομάδα προβιοτικών έχοντας μεγαλύτερη διεισδυτική ικανότητα και παρατεταμένη δράση αποτελεί τη λύση στην οριστική απομάκρυνση του βλαβερού biofilm.

Που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα προϊόντα ProbioPro;

Τα προβιοτικά προϊόντα ProbioPro εφαρμόζονται σε οποιοδήποτε σημείο όπου η καθαριότητα και η υγιεινή είναι σημαντική!

  • - Κατοικίες
  • - Γραφεία, εργασιακοί χώροι, εμπορικά κτίρια
  • - Σχολεία και ιδρύματα
  • - Αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις
  • - Νοσοκομεία και εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης ιατρεία, κλινικές, κλπ.
  • - Αγροκτήματα και εγκαταστάσεις ζώων - άλογα, αγελάδες, χοίροι, κοτόπουλα
  • - Συστήματα υδροδότησης, πισίνες, ενυδρεία

Τι είναι biofilm;

Το biofilm είναι μια συγκέντρωση μικροβίων, που αναπτύσσονται σε ζωντανές ή αδρανείς επιφάνειες και περιβάλλουν τον εαυτό τους με μια παχιά, συγκολλητική ουσία.
Μπορεί να σχηματιστεί οπουδήποτε υπάρχει υγρασία. Επίσης σχηματίζεται μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό σε σημεία όπως τα δόντια, το επιθήλιο,το δέρμα και τα μαλλιά όταν διαταράσσεται η ισορροπία των ωφέλιμων και βλαβερών βακτηρίων.
Τι είναι τα παθογόνα
Τα παθογόνα είναι ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα της μόλυνσης, και είναι ό,τι προκαλεί ασθένεια σε ανθρώπους και ζώα.

Τι είναι τα βακτήρια;

Τα βακτήρια είναι μονοκύτταροι οργανισμοί ορατοί μόνο με το μικροσκόπιο. Είναι τόσο μικροί που αν παρατάξει κανείς 1.000 από αυτούς από τη μια μεριά μέχρι την άλλη, θα μπορούσαν να χωρέσουν στη γόμα ενός μολυβιού.
Τα βακτήρια είναι πραγματικά σημαντικά μικρόβια - η ζωή στη γη δεν θα μπορούσε να υπάρξει χωρίς αυτά! Υπάρχουν ωφέλιμα βακτήρια που είναι ευεργετικά για την ανθρώπινη υγεία, αλλά υπάρχουν και βλαβερά βακτήρια που προκαλούν ασθένειες.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χειρίζομαι τα προβιοτικά για να έχω την απόλυτη απόδοσή τους;

Τα προβιοτικά είναι καλό να διαλύονται σε χλιαρό νερό έως 37°C (όχι πάνω από 40°C) και να τα αφήνουμε λίγα λεπτά να ενεργοποιηθούν, ώστε να πολλαπλασιαστούν και να δώσουν την απόλυτη απόδοσή τους. Πριν δημιουργήσετε το διάλυμα, είναι πολύ σημαντικό να ανακινήσετε πρώτα καλά τη συσκευασία με το συμπυκνωμένο προϊόν. Το διάλυμα που θα απομείνει μετά τη χρήση που θα κάνετε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά χωρίς να χρειάζεται να προσθέσετε κάτι επιπλέον (π.χ. χλιαρό νερό ή επιπλέον προϊόν). Μη γεμίζετε το μπουκάλι ή ψεκαστήρα με νέο διάλυμα, πριν εξαντληθεί τελείως το προηγούμενο. Όταν τελειώσει το διάλυμα, θα πρέπει να ξεπλύνετε καλά με νερό τον ψεκαστήρα ή το μπολ, ώστε να είναι βέβαιο ότι δεν θα μείνουν υπολείμματα προϊόντος πριν να επαναλάβετε πάλι τη διαδικασία αραίωσης.
Μην αναμειγνύετε τα προβιοτικά με χημικά προϊόντα.
Μην τα αφήνετε να εκτεθούν στην ηλιακή ακτινοβολία.

Τι κάνουν τα ωφέλιμα βακτήρια;

Ωφέλιμα βακτήρια και άνθρωπος:
Πολλά από τα βακτήρια στο σώμα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη επιβίωση. Τα βακτήρια στο πεπτικό σύστημα αποδομούν τα θρεπτικά συστατικά σε ουσίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο οργανισμός. Μας προστατεύουν από ασθένειες καταλαμβάνοντας χώρους που θα ήθελαν να προσκολληθούν τα βλαβερά βακτήρια. Τα ωφέλιμα βακτήρια συμβάλλουν μέχρι και στο οξυγόνο που αναπνέουμε απελευθερώνοντας άζωτο στα φυτά που το χρειάζονται για να ζήσουν.
Ωφέλιμα βακτήρια και περιβάλλον:
Τα βακτήρια μπορούν να διασπάσουν οργανικές ενώσεις. Αυτό είναι χρήσιμο για δραστηριότητες όπως η επεξεργασία αποβλήτων και ο καθαρισμός των πετρελαιοκηλίδων και των τοξικών αποβλήτων.

Τι είναι μικρόβια;

Γενικά, ως «μικρόβια» χαρακτηρίζονται εκείνοι οι μικροοργανισμοί τους οποίους δεν μπορούμε να διακρίνουμε με γυμνό μάτι, γιατί έχουν μέγεθος μικρότερο από 0,1mm.
Ο όρος «μικρόβιο» χρησιμοποιείται για να περιγράψει πολλούς διαφορετικούς τύπους μορφών ζωής, με εντυπωσιακά διαφορετικά μεγέθη και χαρακτηριστικά, όπως βακτήρια, μύκητες, ιούς κλπ.
Τα μικρόβια είναι ευρέως διαδεδομένα στη φύση, κάποια είναι ωφέλιμα για τη ζωή, ενώ άλλα μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη.

Τι είναι ο αποκλεισμός από τον ανταγωνισμό;

Η αρχή του αποκλεισμού από τον ανταγωνισμό, ο οποίος ονομάζεται επίσης νόμος Gause, δηλώνει ότι όταν δύο είδη ανταγωνίζονται για τους ίδιους κρίσιμους πόρους, συνήθως τροφή και νερό, τελικά το ένα θα εξαντληθεί και θα εκτοπιστεί από το άλλο. Τα εκτοπισμένα είδη θα εξαφανιστούν τοπικά, είτε με σταδιακή μετανάστευση είτε με θάνατο από ασιτία.

Πώς σχηματίζεται το biofilm;

Το biofilm σχηματίζεται όταν τα βακτήρια προσκολλώνται σε μια στερεή επιφάνεια και περιβάλλουν τον εαυτό τους σε έναν κολλώδη πολυσακχαρίτη. Μόλις σχηματιστεί αυτός ο πολυσακχαρίτης, τα βακτήρια δεν μπορούν πλέον να εγκαταλείψουν την επιφάνεια και όταν παράγονται νέα βακτήρια μένουν μέσα σε αυτό το κολλώδες στρώμα.

© 2017. ProbioPro. All Rights Reserved. 3Lamda S.M.P.C.